Hungary
Country information
112-info
Link to 112 in Hungary
Other numbers:
Ambulance
104
Fire/Rescue
105
Police
107
 
F.D. Budapest
Magyarország

Country phone code: +36

Country domain: .hu

  • A 112 az Európai Unió egyetlen segélyhívó száma.
  • Európa veszélyhelyzetbe kerülo polgárai a 112 telefonszámot hívhatják, és így juthatnak el a segítségnyújtó szolgálatokhoz. Ily módon csak egyetlen telefonszámot kell megjegyezni, hogy a gyorsabb és hatékonyabb beavatkozás biztosítva legyen.
  • Az SOS 112 Europe célja az, hogy annyi veszélyhelyzeti szolgálatot vonzzon, amennyit csak lehetséges, azzal a szándékkal, hogy információt cseréljenek, és a legnagyobb tömegeket lássák el Európa különbözo veszélyhelyzeti szolgálataira vonatkozó információval. Legfoképpen azon szolgálatokra vonatkozókkal, melyek a 112-höz, mint az egyetlen európai segélyhívó számhoz csatlakoztak.
  • Csatlakozzon véleményének, információinak, elérhetoségeinek a europe@sos112.info címre történo megküldésével.
  • Az SOS 112 Europe svéd kezdeményezésre muködik.

.

From the 1st of January, 2000 an integrated organization, the National Directorate for Disaster Management, Ministry of Interior has been established in Hungary. This is the central organ of the integral national disaster management. It was estalished on the basis of the legal predecessors, that is, the Civil Protection and the Fire Service. The system of protection against disasters is divided into three levels :International, National and Local, that is, the level of municipalities